logo

logo

Inspired-by.. Vembye

En sommerdag i 2015 sad jeg på mit fotostudie og drak kaffe med en veninde som uventet var kommet forbi. Endnu en uanmeldt gæst dukker op, og jeg får budt velkommen til Susanne Gejl Jensen som jeg aldrig har mødt før. Susanne har et firma der hedder Inspired-by, og har lige være på besøg hos sko og accessories butikken GO i Århus. Hun er på jagt efter nye fotografer til hendes koncept med at printe fotos på tørklæder, og ejeren af skobutikken har sagt at hun skal køre ud og snakke med mig, for det måtte klart være et match.

Selvom det var lidt af et sats, greb jeg opgaven med kyshånd, da det gav så meget mening at mine natur og kunstbilleder kunne transformeres om til smukke tørklæder. Der var jo ingen garanti for at mine billeder var blandt de udvalgte, men jeg tog chancen og valgte at bruge noget tid på at lege. Afsted med mig ud i naturen, rundt i byen, og en smut til udlandet med kameraet over skulderen hele tiden med det nye panorama-format i baghovedet.

Min sommer gik med at få den ene ide efter den anden om steder som jeg skulle fotografere, og da jeg havde en god håndfuld skud, fik jeg besøg af Susanne og hende mand Rasmus, som er ejerne af Inspired-by. Det var en svær udvælgelses process. Jeg havde været vidt omkring, havde leget med lillebæltsbroerne, med gamle afskallede mure, og patinerede engle der blev lagt ind i lag. Trehøje med blomstrende lyng, fuglehuse i klare farver, og meget mere.Der var mange gode bud, men til sidst besluttede parret sig for 3 motiver som de gerne ville køre videre med og få lavet prøveprint af.

Et stemningsfuldt billede af Århus banegård taget i lav aftensol, tilført et krakeleret lag for at give det mere dybde.

Et florlet grantræ i de Andalusiske bjerge

Et gammelt dias fotograferet af min mor med blomstermotiv, udsat for en stormflods-oversvømmelse, hvor emulsionen derefter var flydt ud med et malerisk udtryk til følge.

Et tørklæde skal jo både se godt ud når det er i sin helhed, men vigtigst er det at det fungerer når det er foldet og ligger rundt om halsen på en kvinde. Det er altså ikke nok at det er et godt billede, farverne skal være gode til hud og hår, og mønsteret skal virke selv når stoffet er rullet sammen. Desuden duer det jo ikke hvis det spændende i motivet ligger i midten, når det nu er siderne der som regel vil være synlige.

I går var jeg på modemessen hvor Inspired by havde en fantastisk stand. Endelig kunne jeg se og mærke de færdige tørklæder, og de var endnu smukkere end jeg havde turde håbe på. På alle tørklæderne var vedhæftet et fint hangtag med historien om motivet på billedet. Fotograf på messebillederne er min veninde Nina Simonsen 🙂

I løbet af ganske kort tid vil du kunne finde mine tre motiver på hjemmesiden www.inspired-by.dk. På hjemmesiden kan du også finde en forhandlerliste. Hvis du vil se mine 3 motiver IRL, er du meget velkommen til at kigge forbi mit studie hvor de vil være at finde fra uge 7 i 2016.

En lille krølle på halen omkring ringe der spredes: Den veninde jeg havde besøg af da Susanne kom forbi, havde en familierelation til en butik i Åbenrå som nu er forhandlere af tørklæderne! Det handler om at møde mennesker, skabe forbindelser, lave ringe i vandet og ikke mindst give lige så meget som man modtager. Det er min yndlingsmåde at drive forretning på!

 

 

Fotograf Birthe Vembye