logo

logo

En søndag på Kroen!

“Jeg har bestilt et stjerneskud til os” siger Jørgen Danielsen da jeg ankommer til et aftalt møde på Sjette Frederiks Kro i Risskov en smuk søndag i oktober. Jørgen er Krofatter her, og ejer desuden CASABLANCA AARHUS og MOR ANNA Deli & Bageri, også beliggende i Aarhus.

Vejret er fantastisk, med bløde varme solstråler der gennemstrømmer træernes gyldne blade udenfor. En byge har lige frisket det hele op og givet himmelen karakter. Kameraet hænger selvfølgelig over min skulder, og selvom maden smager fantastisk, så har jeg bare lyst til at komme ud og lege med motiverne omkring denne perle her dybt inde i Risskoven.

Jørgen og jeg skal i dag starte vores samarbejde, en fotoopgave hvor jeg i den kommende tid vil prøve at fange stemninger, årstidernes skiften, og livet på kroen set fra mine kreative øjne.

Det er ikke svært at finde motiver her. Med en historie der går helt tilbage fra 1825 hvor kroen blev opført, mærker man tydeligt at stedet har sjæl.

Når man dengang fulgte Salonvejen ind gennem skoven, kom man ned til Salonen, -kroens oprindelige navn. I 1937 skiftede den navn til Sjette Frederiks Kro, og rygterne siger at det var fordi Frederik VI var blevet set på kroen i 1828.

Stedet havde før i tiden et aktivt kulturliv, blandt andet holdt foreningen “Musiske Studenter” til her i efterkrigsårene, og “Studenternes Jazzklub” (senere omdøbt til Aarhus Studenter Jazz) skabte festlige aftener fra 1954 og frem.

Vi springer frem i tiden og lander igen på denne søndag i oktober 2015. Jørgen fortæller mig om processen med at få liv i kroen igen, efter at han købte den af Aarhus kommune og overtog driften og titlen som krovært i februar 2014.

Efter en omfattende renoveringsperiode kunne kroen i april 2014 igen byde sine gæster velkomne, nu med udsigt til havet og et helt nyt koncept, hvor kroens kapacitet er udvidet fra ca. 80 gæster til 400 gæster.

Her på terrassen er der stadig folk ved bordene selvom datoen siger slut oktober. Med tæpper og fint udskårne græskarmænd, hygger folk sig mens de kigger ud over havet og den Permanente Badeanstalt.

Der er som altid i weekenderne fyldt op ved alle borde indenfor, hvor bla. den populære og nominerede KRONCH  bliver indtaget.

Jeg nuldrer rundt, får lov at gå med i køkkenet og fornemmer hurtigt stemningen af effektivitet men også af et personale der kender hinanden og hygger sig med det de laver.

Vel vidende at jeg snart kommer igen, pakker jeg kameraet væk og tager trappen ned til vinterbadeklubben hvor en frisk dukkert skal afslutte en dejlig eftermiddag. Jeg smiler lidt og holder håndklædet ekstra tæt omkring mig.. for jeg ved jo godt om nogen hvor fin udsigt der er fra kroens terrasse!