logo

logo

Anne Linnet, stadig smuk og dejlig

Det er juni måned 2015 og jeg er sammen med Journalist Julie Mia Lerche Møller på vej til KBH for at mødes med den legendariske og folkekære Anne Linnet. Anne er aktuel med sit nye album “Alle mine drømme til dig”, og Julie og jeg har fået til opgave at portrættere og interviewe Anne til forsiden af Aarhus Panoramas julinummer. På anlægget i min bil afspilles albummet, som vi i dagens anledning har fået tilsendt. Mens vi drøner over Fyn og Sjælland gætter vi på hvem sangene mon er skrevet til og om,  og glæder os til at møde kunstneren bag albummet så vi kan blive lidt klogere.

På Cafe Oven Vande på Christianshavn møder vi en oplagt og afslappet Anne Linnet. Jeg har forinden sammen med min assistent Thomas researchet området, og føler mig godt forberedt til min portrætserie. Selvom det er juni måned, så er vejret helt utilregneligt. Det ene øjeblik pisker regnen ned, det næste skinner solen. Jeg krydser fingrene og håber på at vi rammer noget tørvejr, da jeg ved at vi ikke kan nå at køre til et fotostudie.

Den første ca 1,5 time går med Julies velforberedte interview. Upåvirket af min knipsende tilstedeværelse, fortæller Anne livligt om sit liv, alt imens jeg forsøger at fange de gode udtryk under hendes talestrøm, både de alvorlige, de glade, og de eftertænksomme. Anne kigger roligt og venligt over til mig engang imellem, hun er helt med på at det her er en del af programmet. Og da jeg lister mig ud på den anden side af ruden for at fange spændende spejlinger, kan jeg mærke at jeg har fanget noget rigtig godt.

Endelig bliver det min tur til at iscenesætte. Det er tørvejr, men en voldsom blæst gør det svært at arbejde. Forestiller mig en serie hvor Anne “glor på vinduer”, og får da også arrangeret en fin opstilling ved et stort vindue, men må desværre sande at vinden er for stærk, vi må i læ.

På den anden side af vejen har jeg fundet den smukkeste blå port i en baggård, her er både læ og patina. Det viser sig at det er en udvidelse af kvindesmedien fra Christiania der holder til her, og et par seje smedekvinder i overalls byder os hjertelig velkommen. De sludrer med Anne, kender åbenbart hinanden fra tidligere, og inviterer hende ind til en rundvisning på et senere tidspunkt.

Tiden er knap fornemmer jeg, og spørger Anne hvor meget tid hun har sat af, hvorefter hun overraskende svarer at vi har 15 min!  Vi forhandler, og jeg får lidt mere tid.. havde egentlig skrevet til Annes Manager at jeg havde brug for min. en time. Der er vist ikke så meget at gøre ved den misforståelse andet end at se at komme i gang!
Anne poserer foran kameraet, man kan godt mærke at hun har gjort det mange gange før.. Men jeg er jo ny for hende, så vi bruger lidt tid på at blive fortrolige i dette felt hvor selv den mest garvede model kan føle sig usikker. Og jeg har jo ansvaret for at komme hjem med et billede der er stærkt nok til at kunne bruges på en forside, så jeg presser citronen lidt, prøver flere forskellige baggrunde og udtryk, indtil Anne på et tidspunkt siger: “Nu har vi den da vist, ikk?” Hmm.. “det sidste skud” er sjældent det sidste, så vi kører en lille serie mere inden jeg takker for god ro og orden. Det er valgaften, og Anne skal hen og stemme, ligesom resten af holdet her.
På turen tilbage mod Aarhus lytter jeg atter til teksterne på CD`en. De lyder anderledes nu, og giver pludselig en anden mening.
Med sine 61 års livserfaring og en uafbrudt musikkarriere som startede med det første album i 1970 er der vægt bag hvert eneste ord, hver eneste sætning. Hun ved hvad hun taler om når hun digter om kærlighed og relationer.
Har du lyst til at læse mere om Anne Linnets spændende liv, om hendes 7 børn, og hvordan hun nu lever adskilt fra sin x-kone, som hun dog stadig er kæreste med, kan du finde hele interviewet her på Aarhus Panorama møder Anne Linnet her: