logo

logo

Message Earth kalder jorden!

Ud over at være nogle ualmindelige kreative og festlige kvinder, så er Susanne Borg og Kirsten Aarup Sørensen også bagmændende bag firmaet Message Earth som jeg er så heldig at have som kunde, når de får fotograferet deres sjove kort og notesbøger med budskaber der både giver mening, -og en produktion der giver mindst lige så meget mening.

Susanne og Kirsten har nemlig skabt en virksomhed der tænker længere end lige til deres egne snuder… Og med navnet Message Earth er der lagt op til et budskab om at passe på vores planet, -og samtidig skabe et produkt der er bæredygtigt, -OG kan skabe indkomst.

Susanne er forsker i erhvervsøkonomi ved Syddansk Universitet, og Kirsten driver forlaget Unicorn, der sælger Mandalas malebøger. Da susanne havde kastet sig over forskningsområdet “business sustainabillity”, fik hun lyst til at prøve kræfter med det at skabe en virksomhed som tænker i bæredygtighed. Produktet fandt de hurtigt på, lækre kort og notesbøger, med gamle akvareltegninger af dyr og planter, -tegninger der har været brugt i encyklopædier for flere hundrede år siden, og som Kirsten og Susanne har købt rettighederne til. Teksterne er søde kærlige budskaber, som sammen med de gamle tegninger giver ny mening med stor humor.

Hvordan sulen får man lavet sådan en stak lækre produkter uden at slide på miljøet? Joh, man vælger 100 procent genbrugspapir som grundprodukt, og bruger en bionedbrydelig folie i stedet for plastik. Så  finder man et trykkeri i Svendborg som trykker ved hjælp af energi fra vindmøller, og med vegetabilske farver, -og uden lak på overfladen.. De rå kortstativer har Kirstens nabo tømret sammen af udtjente paller. Et par væresteder for psykisk handikappede pakker kortene, og et lager i Tilst sørger for at sende ud til forhandlerne, selvfølgelig pakket bæredygtig ind i overskudspapir fra trykkeriet.

Indtil videre kan man finde produkterne i butikker som Salling, Plint, Vangsgaards Boghandel på Strøget, Designertorvet på Åboulevarden, kunstmuseet Aros samt snart alle Bahne-butikkerne, selvom virksomheden kun har et halvt år på bagen.

Kortene er landet med en udsalgspris på 29 kr. som andre kort, -og kvinderne har hermed bevist at man godt kan handle og tjene penge selvom man tænker miljørigtigt.

Se med her behind the scenes når vi på en solrig forårsdag optimistisk fotograferer lette kort og kuverter i stiv kuling ved havet…

Har du lyst til at læse mere om Message Earth kan du klikke her : http://www.messageearth.com/shop/frontpage.html

Og indtil vi ses igen her på bloggen, pas godt på vores smukke moder jord, -og hinanden 🙂