logo

logo

Smittefare, watch out!

Jeg er ikke bange for smitte… når blot virussen bringer kreativitet, latter og fælleskab med sig.

Så da ProKK (foreningen for Professionelle Kunstnere og Kunsthåndværkere) spurgte om jeg ville være fotograf på projektet “Rygmærker” til udstillingen EPIDEMICS, sagde jeg med det samme JA.

En fotofrise bestående af 18 rygge, helt ens.. men alligevel vidt forskellige.

Mennesker i forskellige aldre, størrelser og hudfarve, -hver med et bogstav på ryggen, som sat op i den rigtige rækkefølge danner ordene : SE MIG RØR MIG ELSK MIG

17 frivillige modeller mødte op på mit studie, klar til at smide blusen og vælge et bogstav.. En enkelt var blevet syg..

Med 18 bogstaver måtte der findes en løsning, -og således blev min ryg også en del af værket, smittet med et flot “i”:-)

Om udstillingen:

Ideen med udstillingen EPIDEMICS som du kan opleve i KUNSTHAL AARHUS fra d. 16. aug-14. sept 2014 er at undersøge forskellige former for smittende adfærd, der ikke blot gælder vira og bakterier, men også kulturelle og sociale systemer. Inspireret af ProKKs samarbejde med antropologer fra forskningcenteret Epicenter på Aarhus Universitet, udfordrer udstillingen den gængse definition af epidemier som et biomedicinsk fænomen.

47 kunstnere har samarbejdet i grupper indenfor emnerne: frygt, beskyttelse, massebevægelser og kroppen som slagmark, for at eksperimentere med de større og smittende kræfter og muligheder som iværksættes i en kollaborativ proces. Resultatet er 6 kollektive værker der præsenterer og repræsenterer smitte og epidemiske strukturer.

RYGMÆRKER efter Ide af Annette Fausø, reflekterer over vores behov for at være en del af et fælleskab. At eksistere er at blive set, og anerkendt -og her er kroppens fysiske udformning den første bastion. Huden, kroppens emballage udtrykker vores allerinderste behov med ordene “se mig rør mig elsk mig” og rygmærkerne sender her et signal modsat rockernes-nemlig den nøgne sandhed. Hvad er vundet i denne kamp mod det uperfekte og hvad er tabt i denne hyldest af perfektion?

Min indsats til udstillingen blev helt autentiske fotos som meget bevidst IKKE måtte billedbehandles. Således vil du tydeligt se hud, mærker efter BH, er og tøj, rynker og hår, som man normalt ville retouchere væk i denne “det-tager-vi-i-photoshop” tid.

For at kunne styre at lyset blev helt ens, benyttede jeg mig af et blødt sidelys fra en flashlampe. Sidelyset understreger strukturen i huden, og giver kroppen form.

Under ferniseringen bredte sig en uundgåelig smitte.. udsendt af latterinstruktør Søren Kjær Jensen… Kurator Tove Nyholm lod det ske, og åbnede udstilllingen med et alvorsord -blandet med et godt grin!

På de næste billeder finder du et lille udpluk af udstillingen, men jeg vil anbefale dig at se den i virkeligheden… Den smitter kun lidt 🙂