logo

logo

Som en nysgerrig Kamæleon

Vidste du at en kamæleons øjne kan bevæges separat, hvilet gør den i stand til at se i en 360 graders vinkel? Den kan hermed se verden i panorama perspektiv (og lidt til).

Med kamæleonen som udgangspunkt sparker jeg min historie i gang, om hvordan jeg her i foråret tog mod til mig, og kastede mig ud på  helt nyt og ukendt territorium, og blev fotograf og en del af teamet på Århus magasinet PANORAMA.

Inde i mit hoved tumler altid sætninger, historier og sjove formuleringer rundt side om side med billeder der kan tages af sjove anderledes steder, mennesker og happenings… Og indtil jeg fik min blog i gang, havde jeg ingen steder at gøre af dem..

Panorama ideen havde flere gange været inde og spøge, -og pludselig kunne jeg se og mærke at det var NU der skulle investeres tid og kræfter i ny udvikling, nye projekter og nye bekendtskaber.

Jeg meldte mig under fanen, klar til nye udfordringer.

En legeplads fuld af muligheder for at prøve kræfter med reportagestilen, -og nye spændende typer opgaver. Desuden gode muligheder for at møde en masse mennesketyper, -og et sted hvor jeg kan læsse mine ideer af!

Min debut på bladet var reportagen om Les Miserables bag om scenen, en reportage som jeg selv havde fået ideen til, og fik arrangeret og fotograferet. (du kan se mere om den i tidligere blogindlæg her )

Vi skulle lige i gang med samarbejdet.. og finde ud af hvordan tingene gøres, med et par store fejl til følge, som jeg lærte en masse af.

Det er med stolthed jeg kan vise Jer julinummeret som er på gaden nu.

Et magasin som er skabt af et fint maskineri i samarbejdet mellem sponsorer, journalister, fotografer, grafikere, og layoutere, -ingen kan stå selv.

Pinsemandag var der bud efter en fotograf til at dække en reportage af et cykelhold… Tja, hvorfor ikke. Jeg havde tid, og syntes det lød som en sjov opgave.

Det blev en farverig oplevelse, og mens resten af DK spiste sild og nød pinsesolen, så befandt jeg mig på et morgenværtshus sammen med Journalisten Mille Marie Christensen. Da vi havde drukket vores cola i selskab med de lokale gæster, blev vi hentet af drengene fra cykelholdet Gruppo sportivo Velopresse, holdkaptajn Kim Kix og IL DOTTORE (sportsdirektøren -oprindelig døbt Jakob)

Resten af eftermiddagen tilbragte vi i en gul kassevogn, mens der blev interviewet, fotograferet både ud af åben sidedør og bagklap i fart , spist is og holdt kyssepauser (ja, det må du så læse mere om i artiklen..)

Den smukke Karin Salling skulle i frisørstolen hos Alexander, -en helt anden type opgave.. omend det stadig handler om mennesker.

Som en Kamæleon kan jeg skifte min billedstil, og tilpasse den de forskellige typer kunder.

Det blev et varmt og godt møde med Fru Salling, som senere har resulteret i en hyggelig frokost i byen.

I samarbejdet med Journalist Anne Katrine Okholm Skole som er fast blogger omkring indretning og boligtrends, blev jeg nu introduceret for tvillingebrødrene bag det 40 år gamle firma Brdr. Petersen som laver eksklusive, polstrede arkitekttegnede møbler til ind og udland fra deres polstermøbelfabrik i udkanten af Viby.

Fedt bare at liste rundt på værkstedet med duften af træ, skind og olier i næsen , opdage motiver, lytte med, blive klogere.. Mange gode historier om ordrer til fjerne lande, og grinende japanere.. Læs med i bladet:-)

I aften er det tid til næste redaktionsmøde, og listen med ideer er lang.

Hvad farve kamæleonen skal indtage næste gang vides ikke endnu, -men jeg er sikker på at jeg igen vil gøre hvad jeg kan for ikke at gøre som jeg plejer!

Nu vil jeg gå hjem og øve mig på at skyde tungen ud med en hastighed på under 1/1000 sekund, -det er sådan noget man skal kunne 🙂

Fakta om magasinet PANORAMA:

Aarhus Panorama er et forholdsvis nyt gratis city-magasin. Du finder det på byens caféer, spisehuse, uddannelsesinstitutioner mm.

Aarhus Panorama udkommer hver anden måned i 12.000 eksemplarer, hvor du kan læse om alt det byen har at byde på, fra kendisser til almindelige mennesker, med udsædvanlige historier. Aarhus Panorama skriver om trends, mode, byliv, kultur og meget andet.

Du finder Aarhus Panoramas website her – og du kan læse magasinet online her.

Grobowski står bag det komplette grafiske univers. Fra logo til magasin, Facebook og website.