logo

logo

Den usynlige faktor…

Vi er omgivet af dem døgnet rundt, de er svære at sætte ord på, og nogen gange kommer man i tanke om en helt bestemt en af slagsen længe efter at den er forsvundet…

STEMNINGER, -den usynlige faktor der bestemmer, om noget har været en god oplevelse -eller det modsatte.

Jeg er med tiden blevet mere og mere opmærksom på hvor usandsynlig vigtig en faktor det er.

Hvis jeg skal beskrive en stemning, er det en blanding af den energi der udledes fra de mennesker der er i et rum, deres humør, og de fysiske rammer. Derudover påvirkes stemningen af om sanserne bliver påvirkede med dufte, musik, mad og ting at kigge på.

I mit arbejde som fotograf har jeg en meget vigtig funktion, nemlig at skabe en god stemning, så et team kan fungere, så en model eller en person foran kameraet kan føle sig godt tilpas, så alle går hjem med en følelse af at det har været en god dag.

Der skal faktisk kun en enkelt “surmuler” til at forpeste en stemning, men derimod en masse god energi for at opveje den dårlige stemning igen.

Nogen gange bliver jeg udfordret på den del… nervøse kunder som har meget på spil, -og som derfor er ekstra oppe på dupperne.

Eller mennesker som har så meget modstand mod at være foran kameraet, at alting låser sig på dem…

Og tingene er ikke altid lige som man kunne ønske, -vejret driller, tøjet ser ikke ud som det skulle, man har heller ikke sovet ordentligt om natten.

Der er ingen brugsanvisning man kan følge… Men i alle tilfælde gælder det om at få stemningen vendt, få fundet roen, afslappetheden, og optimismen frem før der kan laves gode billeder!

På mit Studie har jeg gode muligheder for at påvirke stemningen, sørge for der er varmt nok, og at der altid er kaffe, tændte lys og god musik.

On lokation er det straks sværere… Her er man sjældent herre over omstændighederne, og her er det ekstra vigtigt med et team som alle hjælper med til at opretholde den gode stemning:-)

 

Bevidst eller ubevidst om stemningernes betydning, så farver de helt sikkert vores dag. Må din dag få lige den farve du bedst kan lide, -og tak fordi du læste med 🙂