logo

logo

Lunefulde vejrguder

Hvor har jeg tit sovet uroligt, og vågnet uden at turde trække gardinet op… For når man har sat himmel og jord i bevægelse for at få planlagt en god fotodag, fået booket model, assistent, lokation,  grafiker, trykkeri  -og sin kalender, -så er det godt nok bare ærgerligt hvis vejrguderne driller, og vender rundt på alle planer!

Når det så er sagt, så er det ofte under de helt mærkelige vejrtilstande, at der opstår noget specielt… Uvejr kan give de vildeste himler, og sne kan pludselig forandre et landskab fra rodet til enkelt, ligesom tåge kan skabe smuk eventyrstemning.

I dag startede jeg og min tøjkunde op med klart lys og grønt græs, og sluttede kun få timer efter af med et snedækket landskab, og fnug så store som thekopper (ja altså, et fnug foran en linse kan godt nok syne af meget)

Nu er Danmark jo ikke det mest vejrsikre sted, hverken sommer eller vinter, så kunsten består i at finde de steder, som kan bruges både overdækket og under åben himmel.

Og hvad er godt vejr? En dag med hård sol og skarpe kontraster er slet ikke mit favoritlys..Hård sol kræver afdækning, opspejling, og afskygning af flair…Modellerne har svært ved at åbne øjnene, og assistenten får nemt svitset nakken af!

Næh, giv mig en overskyet dag, hvor jeg kan vende mig i alle retninger, så er jeg glad.

Billederne herunder tog vi på en af årets varmeste dage i 2013. Vi havde planlagt at skyde på Strandbaren i Århus, men fandt dog hurtigt ud af at vi måtte finde en plan B, da stedet var proppet til bristepunktet med soldyrkende strandgæster.

For at opnå den ønskede blå himmel, valgte jeg at bruge solen direkte, og ikke dække den af som jeg normalt ville gøre.

For det meste er vejrguderne heldigvis både søde og samarbejdsvenlige og byder ind med det helt rigtige vejr på det rigtige tidspunkt.

Og når de alligevel vælger at drille, som her i sidste uge hvor det skiftevis regnede og blæste, så er det da godt vi bare kan tage det med et smil, sige pyt, og klø på med paraplyer, tæpper og et ekstra godt humør.  Super fine billeder by the way 🙂

Må solen forsat skinne, vinden blæse og regnen dryppe, lige præcis som vejrguderne synes. Måske er det meget godt at der stadig er ting vi mennesker ikke kan styre 🙂