logo

logo

Excuse me, may I…?

Når jeg er ude at rejse, tumler der altid en lille frustration rundt i mit hoved… Kan man tillade sig at fotografere et menneske, som ikke selv har givet sin tilladelse ?

Her i weekenden var jeg sammen med min søster på en frisk lille inspirations-tur til Milano, dels for at kigge på butikker og mode, men som altid også for at få nye motiver med mig hjem.

Mens jeg sad der i Metroen og studerede de mange rejsende, gav jeg mig selv lov til at snyde… Det jeg havde lyst til at forevige, var jo netop deres uforstyrrethed, deres naturlige uopmærksomme ansigter, som bare raslede med i togets rytme, og ikke et opstillet “Excuse me, may I take a picture of you”

Så ja, jeg lagde kameraet på mit skød, og håbede på at jeg ramte nogenlunde… Overfor mig sad en stor smed med sorte grove hænder.. Ved siden af ham sad en fin kontormand, med de blødeste velplejede hænder. I mit hoved forstillede jeg mig deres forskellige liv, deres forskellige tærskler og verdener.

Som hovedregel mener jeg stadig at man skal forsøge at få øjenkontakt når man går så tæt på andre mennesker..

Men jeg har altså lavet min egen snyderegel, for som du måske ved er regler til for at blive brudt. Se feks. den dag-drømmende unge kvinde fra metroen i Paris, det udtryk var aldrig kommet frem hvis jeg havde spurgt hende om jeg lige måtte snuppe et billede…

Til gengæld virker det godt at jeg har fået kontakt med fiskerne fra Dubai, og de gamle Romaer i Paris.

 

At være min rejsemakker kræver enorm tålmodighed, -det må være lidt som at gå tur med en hund der hele tiden stopper op… Jeg ser de mærkeligste ting, cigaretskodder, buler i asfalten, lysstref og linier, og kan falde helt i svime over en lille detalje.

Stemningsrapport fra de fine og kreative modebutikker i Milano, -heldigt at kufferten allerede var fuld!

Aften i Milano,  -det tidspunkt hvor motiverne kommer væltende i helt nye former og farver:

Tak fordi du kiggede med på mine rejser. Jeg glæder mig til at vise dig hvad jeg fik ud af en tur hen over alperne:-)