logo

logo

Blandt mennesker med meninger!

Kommunalvalget 2013 nærmer sig, og lygtepælene står som pyntede juletræer,med plakater ansigt efter ansigt efter ansigt.

I år har jeg kigget ekstra meget på alle valgplakaterne… Studeret farvevalg, lyssætning og opsætning.

Grunden hertil er såmænd, at jeg i løbet af sommeren fik opgaven at portrættere alle kommunalpolitikkerne fra Det Konservative Folkeparti i Århus og omegn, en opgave jeg med stor entusiasme sagde ja til.

For mig en super spændende opgave, at fylde mit studie med så mange forskellige erhvervsfolk, studerende og pensionister, med forskellige ansigter og forskellig særheder. Hver især skulle de bruge det helt rette billede. De fleste skulle bruge et billede som skulle kunne tåle massiv eksponering i gadebilledet, og afspejle troværdighed og tillid.

Efter et indledende planlægningsmøde omkring baggrund, lyssætning og udtryk, var udfordringen at få samlet de mange travle erhvervsfolk, hvilket dog heller ikke lykkedes af èn omgang.

Hvis I tror at politikkere er kedelige, kan I godt tro om igen! Snak og grin, meninger og mod, og rigtig god stemning prægede i den grad opgaven.

Foran min linse var både ældre og yngre, den spastiske Lars, Mia som kom højgravid og som måtte komme igen efter fødslen, og så selvfølgelig dem som var særdeles scenevante.

Som en ekstra opgave skulle jeg finde et punkt i Århus til forsiden af en folder, som kunne vise byen fra dens mest genkendelige side, hvilket førte mig op på en tagterasse ved Rådhuset, en tur i Aros, og på taget af Bruuns galleri, inden jeg til sidst fandt mit gode spot fra 13. etage i KPMG huset.

Aros raadhus 02

Midt i valgkamps-travlheden, har rådmand og spids-kandidat Marc Perera Christensen taget sig tid til at skrive et par linier om hans oplevelse med fotograferingen:

“Det var en stor fornøjelse at samarbejde med Birthe om billederne til kommunalvalg. Jeg ved erfaringsmæssigt, at gode billeder kræver god kemi. Man skal kunne fornemme at man er på bølgelængde med fotografen. Birthe er et smilende og imødekommende menneske. Det præger hendes arbejde. Alle kandidater blev fotograferet af Birthe. Det giver et præcist og konsistent billede af kandidatholdet. Efterfølgende kom flere kandidater til. Disse skulle også fotograferes. Det klarede Birthe med en knivskarp linse, der efterlod billeder i perfekt stil med de øvrige.”

Mette Skautrup tilføjer om sin oplevelse:

” En ganske almindelig dag mødte vi frem hos Vembyephoto. Der var en klar plan for dagen. Planen holdte ikke helt for stemningen var så god, at det var svært at forlade stedet. Den afslappethed Birthe formåede at skabe betød, at vi fik taget nogle gode billeder, der viser personen som er bag billedet. I dag ses vores billeder på valgplakater, i foldere, på facebook og mange andre steder. Tak for de skønne billeder Birthe”

 

 

Post Details

Posted: 3. november 2013

By:

Comments: 3

Post Categories

Projekter