logo

logo

Strøget i smilets by

Lars Svendsen udgiver Strøget i smilets by. Birthe Vembye og Lars Svendsen

I denne uge var jeg til fernisering på udgivelsen af bogen “Strøget i smilets by”, skrevet af Lars Svendsen som har været formand for Strøget i Århus i en menneskealder.

Bogen er en detaljeret skildring af Strøget de sidste 160 år, fra 1854 hvor der kun var marker med græssende køer på strækningen, og helt frem til vore dage.

Min interesse i bogen opstod den dag jeg via en anden arbejdsopgave mødte Lars, som efter en portrætsession og en længere snak, besluttede sig for at sætte mig på opgaven som fotograf til forsiden af hans bog.

Det lyder måske meget enkelt at finde et godt motiv på Strøget? Men virkeligheden viste sig at være en smule mere indviklet:

Vores deadline var ret presset, da der snarligt skulle annonceres med et billede af bogen. På daværende tidspunkt var hele strøget plastret til med bannere, som jeg skulle forsøge at undgå. Derudover var der adskillige ting der skulle tages hensyn til, som enten ikke måtte komme med, eller som helst skulle med.

Jeg vendte alle mulighederne med Lars, -skulle vi leje en lift og se strøget fra oven? Eller finde den blå time hvor lysene stråler ud af butikkerne og himmelen er aftenblå?

Eller kravle op på banegårdens balkon, og zoome gaden ind?

Det blev til en del ture op og ned af strøget, både i solskin, dis, -og en sen aftentime.

Balkoner blev udforsket, forskellige teknikker afprøvet, og til sidst kunne Lars og hans grafiker Jette Schmidt vælge det endelig billede ud til forside og bagside, -og ja..så lige en hel del inden i bogen også 🙂

 

Bogen kan købes i alle boghandlerne på strøget, samt i Salling og Bruuns galleri, måske en julegaveidè?

Jeg var i hvert fald overrasket over den spændende historie der ligger gemt lige der hvor vi alle sammen går rundt og smiler 🙂

 

 

 

Post Details

Posted: 24. oktober 2013

By:

Comments: 0

Post Categories

Projekter