logo

logo

Tibetanske munke og god Mandala karma

I 2012 lærte jeg Kirsten Aarup Sørensen fra firmaet Unicorn at kende. Hun står bag firmaet som laver de originale Mandalas tegnebøger. Kirsten havde inviteret 2 tibetanske munke Lama og Tensing til at komme til Århus i festugen for at lave en sandmandala inde på Århus kunstmuseum.

De 2 tibetanske munke boede i Tibet indtil de var omkring 20 år gamle. For at få en uddannelse og et meningsfyldt liv flygtede de over bjergene til Sydindien. Det tager ca. en måned at gå over bjergene og er en meget farefuld færd. På et kloster fik de deres uddannelser indenfor buddhistisk filosofi, meditation og sand mandala traditionen.

Til afslutningsceremonien og som et billede på at alt er forgængeligt, blev den smukke mandala fejet sammen. Sandet blev fordelt til alle. Lama fortæller, at sandet skal placeres højt derhjemme i et lille glas. Derfra vil den gode karma eller energi frigives til alt levende. Hver gang vi får øje på det lille glas med sand skal vi mærke efter i vores hjerter og tænke på, hvad de 2 tibetanske munke havde med af budskab til os: nemlig at vi alle kan gøre en forskel her i verden, hvis vi hver især udviser mere fred og medfølelse

På en uge blev der skabt den smukkeste sandmandala, og knyttet venskaber mellem kulturer.

Jeg fulgte det hele intenst med mit kamera, og oplevede mandalaen blive født, og dø igen….

Og så var jeg så heldig at få lov til at portrættere de to munke på mit studie, ikke lige noget der sker hver dag 🙂

 

 

 

 

 

Post Details

Posted: 12. september 2013

By:

Comments: 0

Post Categories

Projekter